Een nieuwe start voor Volksuniversiteit Maasland

De gezamenlijke doelstellingen van beide organisaties blijken naadloos op elkaar aan te sluiten. MIK & PIW Groep, een brede organisatie voor Kinderopvang en Sociaal werk is met haar diverse pijlers in het sociaal werk actief in de regio. Zo is het Meer Bewegen voor Ouderen (MbvO) van Ecsplore een reeds jaren beproefd concept. Meer Bewegen voor Ouderen – afgekort MBvO – biedt tal van bewegingsactiviteiten voor mensen vanaf 55 jaar. In de gemeente Sittard-Geleen en Stein zijn al veel 55-plussers in beweging. In samenwerking met verschillende partners worden activiteiten aangeboden, zoals volksdansen, gymnastiek, spel en sport, yoga, ismakogie, pilates, zumba en GALM.

De Volksuniversiteit Maasland (VU) biedt al 60 jaar lang een scala aan cursussen, trainingen en activiteiten voor met name de senioren inwoners van de Westelijke Mijnstreek en omgeving. Deze activiteiten worden aangeboden door een zestigtal freelance docenten aan ruim 1000 cursisten. Dankzij dit veelzijdige aanbod zijn inwoners in staat om mee te doen, te participeren, een netwerk te bouwen en te onderhouden.

Door de coronacrisis heeft de VU de activiteiten noodgedwongen moeten stilleggen. Vanaf januari 2022 hebben Ecsplore en de VU de handen ineen geslagen. Door de krachten te bundelen kan de VU weer een doorstart maken. Dit gebeurt vanaf de tweede verdieping van Basisschool De Duizendpoot aan de Veermanstraat in Geleen. Vanaf week 8 starten de eerste cursussen, zoals diverse taal-, schilder-, yoga-, bridge- en keramiekcursussen. Daarna komen er elke week nieuwe cursussen bij.

Informatie over het cursusaanbod, de kosten en het aanmelden voor een cursus vindt u via deze link.

 

MIK & PIW Groep kijkt vooruit met een alerte kinderopvang

De wereld om ons heen is complex en verandert voortdurend. Vooruitkijkend verwachten we voor de kinderopvang binnen een aantal jaar een stelselwijziging. Ook weten we dat de ontwikkelingen rondom de Rijke Schooldag* impact gaan hebben op onze kinderopvangorganisaties (MIK & Spelenderwijs).

Website ‘Werken bij MIK en PIW Groep’ is live!

De gloednieuwe ‘werken bij MIK & PIW Groep’ website met het motto ‘Ben de kracht achter kansen’ is live! Want onze kanskracht, dat zijn onze eigen medewerkers die iedere dag met hart en ziel werken binnen kinderopvang, sociaal werk en ondersteunende diensten.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.