Een nieuwe start voor Volksuniversiteit Maasland

De gezamenlijke doelstellingen van beide organisaties blijken naadloos op elkaar aan te sluiten. MIK & PIW Groep, een brede organisatie voor Kinderopvang en Sociaal werk is met haar diverse pijlers in het sociaal werk actief in de regio. Zo is het Meer Bewegen voor Ouderen (MbvO) van Ecsplore een reeds jaren beproefd concept. Meer Bewegen voor Ouderen – afgekort MBvO – biedt tal van bewegingsactiviteiten voor mensen vanaf 55 jaar. In de gemeente Sittard-Geleen en Stein zijn al veel 55-plussers in beweging. In samenwerking met verschillende partners worden activiteiten aangeboden, zoals volksdansen, gymnastiek, spel en sport, yoga, ismakogie, pilates, zumba en GALM.

De Volksuniversiteit Maasland (VU) biedt al 60 jaar lang een scala aan cursussen, trainingen en activiteiten voor met name de senioren inwoners van de Westelijke Mijnstreek en omgeving. Deze activiteiten worden aangeboden door een zestigtal freelance docenten aan ruim 1000 cursisten. Dankzij dit veelzijdige aanbod zijn inwoners in staat om mee te doen, te participeren, een netwerk te bouwen en te onderhouden.

Door de coronacrisis heeft de VU de activiteiten noodgedwongen moeten stilleggen. Vanaf januari 2022 hebben Ecsplore en de VU de handen ineen geslagen. Door de krachten te bundelen kan de VU weer een doorstart maken. Dit gebeurt vanaf de tweede verdieping van Basisschool De Duizendpoot aan de Veermanstraat in Geleen. Vanaf week 8 starten de eerste cursussen, zoals diverse taal-, schilder-, yoga-, bridge- en keramiekcursussen. Daarna komen er elke week nieuwe cursussen bij.

Informatie over het cursusaanbod, de kosten en het aanmelden voor een cursus vindt u via deze link.

 

Feestelijke lancering Vitaalin046.nl in Beek, Geleen en Sittard

Vitaalin046.nl- een initiatief van het sociaal werk van MIK & PIW Groep – is al een tijdje in de lucht. Nu is het moment gekomen om ook het grote publiek kennis te laten maken met dit online platform voor inwoners van de Westelijke Mijnstreek van 50 jaar ouder.

Gratis kinderopvang: hoe kan het wel?

In een korte film, gemaakt door Maatschappelijke Kinderopvang, vertellen medewerkers over hoe zij op innovatieve manieren oplossingen bedenken en toepassen voor het personeelstekort.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.