Nieuws

Gezondheid van jongeren blijft kwetsbaar

“De gezondheid van jongeren in Limburg blijft kwetsbaar”; dat laat de meest recente Gezondheidsmonitor Jeugd zien. Voor MIK & PIW Groep dé reden om samen met onze partners te blijven werken om de gezondheid van onze jeugd op een positieve manier te beïnvloeden.

Agora-aanbod in KC De Loft niet van start

Stichting Kindante en de MIK & PIW Groep hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt aan de realisatie van Agora op KC De Loft. Ons doel was om een vernieuwend concept te realiseren dat zou bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op een unieke en toekomstbestendige manier.

Startdatum Agora-aanbod in Kindcentrum De Loft verplaatst

MIK & PIW Groep en Stichting Kindante gaan Agora aanbieden in KC De Loft in Sittard. De beoogde startdatum van 1 januari 2024 blijkt, ondanks alle inspanningen, niet haalbaar. In de aanloop naar 1 januari is gebleken dat het vormgeven van onderwijs en kinderopvang volgens Agora meer voorbereiding vraagt.

Themabijeenkomst zorgverzekering

Een zorgverzekering is voor iedereen verplicht. Maar welke zorgverzekering past bij je? Waar betaal je eigenlijk voor? Wat zit er in de basisverzekering en waarvoor is een aanvullende verzekering nodig? Wil je hier meer informatie over, bezoek dan één van de informatiebijeenkomsten.

Het is vandaag de Dag van de Mantelzorg

Wij, van MIK & PIW Groep, vinden het belangrijk dat onze medewerkers werk en mantelzorgtaken op vitale wijze kunnen combineren. Vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, gaat onze aandacht dan ook uit naar alle medewerkers met mantelzorgtaken.

Uitvoering maatschappelijke dienstverlening Beekdaelen vanaf 2024 in handen van Stichting CMWW en PIW

Vanaf 1 januari 2024 wordt binnen de gemeente Beekdaelen de maatschappelijke dienstverlening uitgevoerd door de Stichting CMWW, met PIW (Partners in Welzijn) als onderaannemer. Zij blijven nauw samenwerken onder de verzamelnaam Grib, Groeien in Beekdaelen. De gunning komt voort uit een Europese aanbesteding met een looptijd van in eerste instantie 4 jaar.

Mantelzorgtest biedt inzicht in de impact van mantelzorg en verwijst naar passende ondersteuning

Gemeente Sittard-Geleen en Gemeente Heerlen zijn de eerste gemeenten in Limburg waarvan inwoners de online mantelzorgtest kunnen doen. De mantelzorgtest geeft een beeld van hoe zwaar een mantelzorger wordt belast. Mantelzorgers die de test invullen krijgen daarna praktische tips en een overzicht van (lokale) hulp bij zorg voor hun naaste.

Feestelijke overname van De Brug door Knooppunt Informele Zorg

Op 3 november vierden wij op feestelijke wijze de overname van De Brug door het Knooppunt Informele Zorg. De bestuurders en wethouder Ivo Tillie van de Gemeente Sittard-Geleen spraken de genodigden toe.

Vragenlijst Regioplannen

De komende jaren gaat er veel veranderen in de zorg. Landelijke partijen hebben afgesproken dat de zorg moet veranderen om deze goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Deze afspraken staan in het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Aandacht voor Limburgs dialect met Käoke-Kokkerelle-Orkes

Aandacht voor Limburgs dialect met Käoke-Kokkerelle-Orkes. Troubadours van de Toekomst, initiatiefnemer van Jongk gelieërd, Good gedoan!, is een collectief van eigenzinnige liedjesmakers in het Limburgs. De troubadours willen graag de liefde voor ons dialect, en voor leedjes in ’t plat doorgeven aan nieuwe generaties.

Vrijwilligersorganisatie De Brug verder onder vlag Knooppunt Informele Zorg

Vrijwilligersorganisatie De Brug is sinds 1 september 2023 jl. onderdeel van het Knooppunt Informele Zorg, een stichting van MIK & PIW Groep. De nieuwe situatie biedt veel kansen om de samenwerking en de informele zorg nog meer te versterken!  

Kinderopvangorganisaties, ouders en medewerkers luiden de noodklok

Help gezinnen en haal bijna de 500 miljoen die voor 2025 is gereserveerd voor ‘betaalbare kinderopvang’ naar voren! Die oproep voor meer bestaanszekerheid doen de gezamenlijke kinderopvangbrancheorganisaties BK, BMK, BVOK en Nysa samen met oudervertegenwoordigingen BOinK en VWO en de beroepsvereniging voor kinderopvangmedewerkers PPINK aan de Tweede Kamer en het kabinet.

Locatie Agora Westelijke Mijnstreek bekend

MIK & PIW Groep en Kindante werken intensief samen aan de gezamenlijke ambitie om Agora-aanbod aan te bieden in de Westelijke Mijnstreek. De locatie hiervoor is nu bekend: Kindcentrum De Loft in Sittard.

MIK & PIW Groep staat achter gastvrijheid gemeente Sittard-Geleen

Binnenkort ontvangt Sittard-Geleen 300 gasten in haar gemeente. MIK & PIW Groep staat voor de kanskracht van burgers. Jong en Oud. Als organisatie van sociaal werk, welzijn en kinderopvang in Sittard-Geleen zullen wij met alle mogelijke middelen bijdragen aan de gastvrijheid van onze gemeente.

Feestelijke lancering Vitaalin046.nl in Beek, Geleen en Sittard

Vitaalin046.nl- een initiatief van het sociaal werk van MIK & PIW Groep – is al een tijdje in de lucht. Nu is het moment gekomen om ook het grote publiek kennis te laten maken met dit online platform voor inwoners van de Westelijke Mijnstreek van 50 jaar ouder.

Gratis kinderopvang: hoe kan het wel?

In een korte film, gemaakt door Maatschappelijke Kinderopvang, vertellen medewerkers over hoe zij op innovatieve manieren oplossingen bedenken en toepassen voor het personeelstekort.

Oproep aan de politiek: fix het kinderopvangsysteem!

Wij doen een oproep aan de politiek: Fix het kinderopvangsysteem! De hervorming is uitgesteld naar 2027, maar dat is geen reden om nu stil te zitten.

Verbreden en versterken taalontwikkeling: TaalTelt

Het project heeft als doel om de taalontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar te verbreden en versterken door te werken vanuit eenzelfde visie en methode in het onderwijs en peuteropvang. Hierdoor wordt een zo goed mogelijke overdracht en overstap van peuteropvang naar basisschool gerealiseerd.

Agora onderwijs: Stichting Kindante en MIK & PIW Groep slaan de handen in elkaar

Stichting Kindante en MIK & PIW Groep slaan de handen in elkaar en bouwen samen aan een Agora Kindcentrum in de Westelijke Mijnstreek. Dit initiatief is ontstaan uit vragen van ouders. Samen met de Vereniging Agora werken wij op dit moment aan dit mooie initiatief. En daar nodigen we ook jou graag voor uit om over mee te denken!

Lisa Behrendt nieuw lid Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van MIK & PIW Groep heeft Lisa Behrendt benoemd tot lid Raad van Toezicht. Lisa volgt Philippe Meyers op die per 1 maart a.s. zal aftreden in verband met het aflopen van de tweede (en daarmee laatste) termijn.

MIK & PIW Groep kijkt vooruit met een alerte kinderopvang

De wereld om ons heen is complex en verandert voortdurend. Vooruitkijkend verwachten we voor de kinderopvang binnen een aantal jaar een stelselwijziging. Ook weten we dat de ontwikkelingen rondom de Rijke Schooldag* impact gaan hebben op onze kinderopvangorganisaties (MIK & Spelenderwijs).

Website ‘Werken bij MIK en PIW Groep’ is live!

De gloednieuwe ‘werken bij MIK & PIW Groep’ website met het motto ‘Ben de kracht achter kansen’ is live! Want onze kanskracht, dat zijn onze eigen medewerkers die iedere dag met hart en ziel werken binnen kinderopvang, sociaal werk en ondersteunende diensten.

Nieuwe website Partners in Welzijn!

De nieuwe website van Partners in Welzijn, onderdeel van MIK & PIW Groep, is live gegaan! De site oogt fris en dynamisch en is gebruiksvriendelijk. Zo vindt iedere inwoner van de Westelijke Mijnstreek nog beter en sneller zijn weg binnen het aanbod in sociaal werk van Partners in Welzijn!

MIK & PIW Groep neemt het voortouw voor Sterk Sociaal Werk in de Westelijke Mijnstreek

Onlangs ontving MIK & PIW Groep het certificaat Sterk Sociaal Werk. Met dit kwaliteitslabel neemt MIK & PIW Groep het voortouw voor het leveren van hoge kwaliteit dienstverlening aan de bewoners van de Westelijke Mijnstreek.

Leerwerkbedrijf YOULP is een broedplaats voor talent

Kindante, MIK & PIW Groep en Vista College zijn een mooie samenwerking aangegaan. De drie organisaties hebben een nieuw en uniek leer-werktraject opgezet onder de naam YOULP (YOU Learn and Practice).

Preventieakkoord Zuid-Limburg is live!

De afgelopen maanden hebben de 16 Zuid-Limburgse gemeenten en tal van maatschappelijke partners uit het onderwijs, zorg en de sport gewerkt aan het Preventieakkoord Zuid-Limburg. Met dit akkoord leveren we samen een bijdrage aan een gezonder Zuid-Limburg.

Grib: groeien in Beekdaelen

In de Gemeente Beekdaelen zijn drie organisaties voor maatschappelijke dienstverlening werkzaam: Stichting CMWW, MIK & PIW Groep en MeanderGroep Maatschappelijke Dienstverlening. In nauw overleg met elkaar en de gemeente, zijn de nodige stappen gezet om te komen tot een gelijke maatschappelijke dienstverlening.

Talkshow ‘Sociaal en gezond ouder worden. Hoe doet ú mee?’ online bekijken

Hoe we vitaal ouder worden stond maandag 7 juni centraal tijdens een boeiende online talkshow onder leiding van Sander Kleikers.

Kanskracht podcast

Kanskracht is de podcastserie van MIK & PIW Groep. Een podium voor en door professionals in kinderopvang en sociaal werk. Elke week schuift er een nieuwe gast, vanuit MIK & PIW Groep of extern, aan om zijn of haar verhaal over Kanskracht te delen.

Jeugdlab

Op de Capucijnengang 10, hartje Maastricht vind je het JeugdLAB! Een initiatief van MIK & PIW Groep in samenwerking met Trajekt, Gemeente Maastricht en Maastricht Sport, waarbij wij experimenteren en inspireren.

Lees mee in ons kanskracht magazine

Met trots presenteren we het Kanskracht Magazine, een bundeling aan verhalen van MIK & PIW Groep en verschillende samenwerkingspartners.

Een nieuwe start voor Volksuniversiteit Maasland

Volksuniversiteit Maasland en MIK & PIW Groep vinden elkaar in een moderne praktijkaanpak.

Nieuw bijzonder lectoraat voor meer samenwerking in wijken

Zuyd Hogeschool krijgt er een nieuw bijzonder lectoraat bij: ‘Interprofessionele Samenwerking in de Wijk’. Onder leiding van bijzonder lector dr. Jerôme van Dongen wil het lectoraat een bindmiddel in wijken worden op het gebied van zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs.

Nieuw platform vitaalin046.nl helpt bij gezond en vitaal ouder worden

Wat is vitaal oud worden? Wat kan ik zelf doen om vitaal oud te worden? Wie kan me daarbij helpen? Vragen waarop inwoners van de Westelijke Mijnstreek sinds deze maand op een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier antwoorden kunnen vinden.

Gelijke kansen alliantie: KC Sittard en de talentschool voorloper van de rijke schooldag

We zijn trots te kunnen vertellen dat KC Sittard en de Talentenschool zijn verkozen tot landelijke voorloper van de Rijke Schooldag van de Gelijke Kansen Alliantie! Een prachtig initiatief dat als doel heeft om kansengelijkheid te bevorderen. Een initiatief waar heel veel kinderen baat bij hebben om zich volop te kunnen ontwikkelen.

Subsidie voor match mate zuid: programma voor maatschappelijke diensttijd in Zuid-Limburg

Match Mate Zuid, een programma voor Zuid-Limburgse jongeren rondom de maatschappelijke diensttijd (MDT), ontvangt de komende twee jaar subsidie vanuit het actieprogramma Maatschappelijke Dientstijd van ZON-MW. De doelstelling is 400 jongeren in de regio Zuid-Limburg tussen de 14 en 27 jaar te begeleiden naar een succesvolle maatschappelijk diensttijd.

Jeugdlab broedkas

Vandaag vindt er een nieuw en maatschappelijk initiatief plaats dat erop gericht is betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties in Maastricht duurzaam met elkaar te verbinden: Broedkas.

Feestelijke diploma-uitreiking YOULP

Op woensdag 21 september 2022 mochten de allereerste geslaagden van het leerwerkbedrijf YOULP hun diploma in ontvangst nemen.

Na fusie is MIK & PIW groep een feit

De stichtingen KiM en PIW Groep zijn op 1 september 2019 gefuseerd. Het doel is om als één sterke organisatie de dienstverlening en de samenwerking tussen kinderopvang en sociaal werk op innovatieve wijze te versterken en te vernieuwen.