Kinderopvangorganisaties, ouders en medewerkers luiden de noodklok

Deze week presenteert het kabinet de begroting van volgend jaar waarin cruciale keuzes gemaakt moeten worden om de bestaanszekerheid van Nederlanders te versterken. Ouders met jonge kinderen hebben dit het hardst nodig, aangezien de kosten voor de kinderopvang stijgen en de overheid al jarenlang niet haar eigen afspraken nakomt voor voldoende vergoeding voor de kinderopvang. Voor 2025 is er bijna 500 miljoen gereserveerd voor ‘betaalbare kinderopvang’. Als je gezinnen nu wilt helpen, moet dat bedrag in de begroting van 2024 komen. Die oproep voor meer bestaanszekerheid doen de gezamenlijke kinderopvangbrancheorganisaties BK, BMK, BVOK en Nysa samen met oudervertegenwoordigingen BOinK en VWO en de beroepsvereniging voor kinderopvangmedewerkers PPINK aan de Tweede Kamer en het kabinet.

Bijna € 1000,- per jaar meer te besteden

Met deze eenvoudige oplossing in de begroting worden gezinnen direct geholpen. Voor een gezin met een laag inkomen met twee kinderen die twee dagen naar de kinderopvang gaan, levert dit onderaan de streep bijna € 1000,- per jaar op. Door het jarenlange gat in de overheidsbekostiging voor de kinderopvang betalen gezinnen met een laag inkomen nu soms wel ruim twee keer zoveel eigen bijdrage als gezinnen met een gemiddeld of hoog inkomen. “Politici hebben de mond vol over bestaanszekerheid, dus kunnen nu het verschil maken voor ouders die door de hoge prijzen aan het eind van de maand twijfelen of hun kind nog wel naar de kinderopvang kan. Door de bijna €500 miljoen nu in plaats van volgend jaar uit te geven, helpen we gezinnen direct in hun bestaanszekerheid!”, concluderen Gjalt Jellesma en Marjet Winsemius van de oudervertegenwoordigingen.

Vrijwilligersorganisatie De Brug verder onder vlag Knooppunt Informele Zorg

Vrijwilligersorganisatie De Brug is sinds 1 september 2023 jl. onderdeel van het Knooppunt Informele Zorg, een stichting van MIK & PIW Groep. De nieuwe situatie biedt veel kansen om de samenwerking en de informele zorg nog meer te versterken!  

Kinderopvangorganisaties, ouders en medewerkers luiden de noodklok

Help gezinnen en haal bijna de 500 miljoen die voor 2025 is gereserveerd voor ‘betaalbare kinderopvang’ naar voren! Die oproep voor meer bestaanszekerheid doen de gezamenlijke kinderopvangbrancheorganisaties BK, BMK, BVOK en Nysa samen met oudervertegenwoordigingen BOinK en VWO en de beroepsvereniging voor kinderopvangmedewerkers PPINK aan de Tweede Kamer en het kabinet.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.