Locatie Agora Westelijke Mijnstreek bekend

MIK & PIW Groep en Kindante werken intensief samen aan de gezamenlijke ambitie om Agora-aanbod aan te bieden in de Westelijke Mijnstreek. De locatie hiervoor is nu bekend: Kindcentrum De Loft in Sittard.

Wat is Agora-onderwijs?

Agora biedt een rijke speel- en leeromgeving waar kinderen van 0 tot 13 jaar samenkomen. De leervraag en keuze van het kind staat centraal: elk kind mag zelf kiezen wat het wil leren en met welk doel. De nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie zijn leidend. Elk kind wordt gezien en gehoord, er wordt samen gespeeld en geleerd, en er wordt voor elkaar gezorgd. Een team van professionals begeleidt de kinderen, coacht, stimuleert, inspireert, helpt analyseren, adviseert en stuurt bij. Ouders/verzorgers (die wij opvoeders noemen) zijn de beste kindkenners. Ze hebben daarom een actieve rol en zijn zeer betrokken. Ze delen hun wereld en waarden met de kinderen en versterken de band kind-ouder-leerkracht/pedagogisch medewerker. Meer informatie over ons Agora-aanbod kunt u lezen op de website Agora Westelijke Mijnstreek.

Wat verandert er?

  • Er is een nieuw KDV (van Spelenderwijs) in KC De Loft. In een verticale groep is plaats voor 16 kinderen. Agora wordt gefaseerd geïntegreerd in het reguliere aanbod. Dit aanbod ontwikkelt steeds verder door naar volledig Agora-aanbod op termijn.
  • BSO De Loft (van MIK Kinderopvang) integreert Agora in het huidige aanbod.
  • KC De Loft krijgt vanaf 1 januari 2024 voor kinderen van 4 jaar en ouder een zogenoemd twee-sporen beleid. Regulier onderwijsaanbod blijft bestaan naast het nieuwe Agora-aanbod. Dit laatste betreft twee coachgroepen, voor in totaal maximaal 34 kinderen. Waar mogelijk wordt de verbinding tussen teams en kinderen gemaakt, bijvoorbeeld tijdens sportdagen of verkeersexamens.

Peuteropvang De Loft (van Spelenderwijs) gaat geen Agora aanbieden.

Wat betekent dit in de praktijk?

We zijn gestart met de werving van medewerkers voor het nieuwe team dat Agora gaat aanbieden. Heeft u interesse om bij ons, in het nieuwe team, aan de slag te gaan? Solliciteer dan via de vacaturewebsite van Kindante.
Ouders kunnen hun kinderen tot 4 jaar vanaf nu aanmelden voor het nieuwe KDV. Heeft u interesse om een kijkje te komen nemen of wilt u uw kind aanmelden? Dit kan via de website van Spelenderwijs. Voor BSO De Loft kunt u uw kind inschrijven via de website van MIK Kinderopvang. Vanaf oktober kunnen ouders hun kind(eren) van 4 tot 13 jaar aanmelden voor KC De Loft. Meer informatie over de aanmeldprocedure volgt via de website en de nieuwsbrief.

Vragen?

Ellen Stouten is projectleider en vertegenwoordigt in dezen Kindante, MIK Kinderopvang en Spelenderwijs. Heeft u vragen over dit bericht of over het nieuwe Agora-aanbod, stel ze dan aan Ellen Stouten via info@agorawestelijkemijnstreek.com.

Wilt u updates ontvangen, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Agora Westelijke Mijnstreek

Kinderopvangorganisaties, ouders en medewerkers luiden de noodklok

Help gezinnen en haal bijna de 500 miljoen die voor 2025 is gereserveerd voor ‘betaalbare kinderopvang’ naar voren! Die oproep voor meer bestaanszekerheid doen de gezamenlijke kinderopvangbrancheorganisaties BK, BMK, BVOK en Nysa samen met oudervertegenwoordigingen BOinK en VWO en de beroepsvereniging voor kinderopvangmedewerkers PPINK aan de Tweede Kamer en het kabinet.

Locatie Agora Westelijke Mijnstreek bekend

MIK & PIW Groep en Kindante werken intensief samen aan de gezamenlijke ambitie om Agora-aanbod aan te bieden in de Westelijke Mijnstreek. De locatie hiervoor is nu bekend: Kindcentrum De Loft in Sittard.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.