Oproep aan de politiek: fix het kinderopvangsysteem!

Wij doen een oproep aan de politiek: fix het kinderopvangsysteem! Onze Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang is vandaag namens alle maatschappelijke kinderopvangorganisaties in de Tweede Kamer om een manifest aan te bieden aan de Kamerleden die zich de komende tijd hard moeten maken voor de hervorming van het kinderopvangstelsel. De hervorming is uitgesteld naar 2027, maar dat is geen reden om nu stil te zitten. Wij roepen de politiek nadrukkelijk op:

  • Zorg dat kinderopvang bijdraagt aan gelijke kansen door álle kinderen toegang te geven tot kinderopvang;
  • Stop met de foutgevoelige en ingewikkelde kinderopvangtoeslag die het risico creëert dat ouders slachtoffer worden van het complexe systeem;
  • Zorg dat financiële drempels verdwijnen. Voorkom prijsstijgingen boven het tarief dat de overheid vergoedt door een prijsplafond in te stellen.

Het is belangrijk dat er gratis, goede kinderopvang zonder gedoe komt, voor alle kinderen. Hiervoor moet er geïnvesteerd worden in werken in de kinderopvang door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden met meer waardering en loopbaanperspectief. Daarnaast moet de minister de garantie geven dat er in 2027 écht een nieuw stelsel komt. Lees hier het volledige manifest: https://lnkd.in/eZnXRYr4

Kinderopvang gun je ieder kind. Dit is het moment. Fix the system! #Kinderopvang

Feestelijke lancering Vitaalin046.nl in Beek, Geleen en Sittard

Vitaalin046.nl- een initiatief van het sociaal werk van MIK & PIW Groep – is al een tijdje in de lucht. Nu is het moment gekomen om ook het grote publiek kennis te laten maken met dit online platform voor inwoners van de Westelijke Mijnstreek van 50 jaar ouder.

Gratis kinderopvang: hoe kan het wel?

In een korte film, gemaakt door Maatschappelijke Kinderopvang, vertellen medewerkers over hoe zij op innovatieve manieren oplossingen bedenken en toepassen voor het personeelstekort.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.