Gratis kinderopvang: hoe kan het wel?

‘Gratis kinderopvang: Hoe kan het wel? -> een film van Maatschappelijke Kinderopvang

Het kabinet stelt de hervorming van het kinderopvangstelsel met twee jaar uit vanwege de te geringe personele capaciteit. Uit onderzoek blijkt echter dat kinderopvang voor vrouwen dé voorwaarde is om (meer) te gaan werken. Veel vrouwen in de sectoren als onderwijs, zorg en kinderopvang, werken in deeltijd in deze sectoren waar een groot personeelstekort is. Gratis kinderopvang zou juist deze vrouwen de kans geven daadwerkelijk meer uren te maken! Bovendien zorgt 1 pedagogisch medewerker ervoor dat 11 ouders kunnen werken. Een eenvoudige rekensom leert dat kinderopvang hierdoor als vliegwiel werkt om het personeelstekort in andere sectoren op te lossen.

Daarnaast blijkt dat de bereidwilligheid bij medewerkers, m.n. in de buitenschoolse opvang om meer uren te werken heel hoog is. Combinatiebanen is het antwoord op deze behoefte waarmee extra medewerkers worden aangetrokken voor de kinderopvang én voor andere maatschappelijke sectoren. Ook boren innoverende kinderopvangorganisaties nieuwe doelgroepen die grote potentie blijken te hebben. In deze korte film  Gratis kinderopvang; hoe kan het wel? laten we deze medewerkers aan het woord en delen we innovatieve oplossingen die al in praktijk gebracht worden.

Feestelijke lancering Vitaalin046.nl in Beek, Geleen en Sittard

Vitaalin046.nl- een initiatief van het sociaal werk van MIK & PIW Groep – is al een tijdje in de lucht. Nu is het moment gekomen om ook het grote publiek kennis te laten maken met dit online platform voor inwoners van de Westelijke Mijnstreek van 50 jaar ouder.

Gratis kinderopvang: hoe kan het wel?

In een korte film, gemaakt door Maatschappelijke Kinderopvang, vertellen medewerkers over hoe zij op innovatieve manieren oplossingen bedenken en toepassen voor het personeelstekort.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.