Startdatum Agora-aanbod in Kindcentrum De Loft verplaatst

MIK & PIW Groep en Stichting Kindante gaan Agora aanbieden in KC De Loft in Sittard. De beoogde startdatum van 1 januari 2024 blijkt, ondanks alle inspanningen, niet haalbaar. In de aanloop naar 1 januari is gebleken dat het vormgeven van onderwijs en kinderopvang volgens Agora meer voorbereiding vraagt. Daarom is besloten om Agora op een later moment te gaan aanbieden; het streven is bij aanvang van het nieuwe schooljaar 2024-2025. Het projectteam benut de komende maanden om met veel deskundigheid, enthousiasme en ambitie het Agora-aanbod verder uit te werken.

Het verplaatsen van de startdatum van Agora heeft geen invloed op het huidige aanbod van zowel het regulier onderwijs als de kinderopvang in KC De Loft.

De aanmeldprocedure is voor nu stopgezet. Via verschillende communicatiekanalen, waaronder de website Agora Westelijke Mijnstreek, worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden over nieuwe ontwikkelingen. Op de website staan ook veelgestelde vragen; deze lijst wordt geregeld aangevuld.

Agora

Agora Westelijke Mijnstreek is gericht op het leveren van innovatief en kwalitatief hoogwaardig onderwijs en kinderopvang, waarbij kinderen centraal staan en onderwijs op maat wordt geboden. Meer informatie hierover is te lezen op de website van Agora Westelijke Mijnstreek.

Gezondheid van jongeren blijft kwetsbaar

“De gezondheid van jongeren in Limburg blijft kwetsbaar”; dat laat de meest recente Gezondheidsmonitor Jeugd zien. Voor MIK & PIW Groep dé reden om samen met onze partners te blijven werken om de gezondheid van onze jeugd op een positieve manier te beïnvloeden.

Agora-aanbod in KC De Loft niet van start

Stichting Kindante en de MIK & PIW Groep hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt aan de realisatie van Agora op KC De Loft. Ons doel was om een vernieuwend concept te realiseren dat zou bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op een unieke en toekomstbestendige manier.