Vrijwilligersorganisatie De Brug verder onder vlag Knooppunt Informele Zorg

Vrijwilligersorganisatie De Brug is sinds 1 september 2023 jl. onderdeel van het Knooppunt Informele Zorg, een stichting van MIK & PIW Groep. Het bestuur van De Brug was al enige tijd op zoek naar een goede samenwerkingspartner om de kwaliteit en duurzaamheid van haar dienstverlening ook in de toekomst te kunnen garanderen. Deze partner heeft ze in het Knooppunt Informele Zorg gevonden. Het Knooppunt en De Brug zijn geen onbekenden van elkaar en werken al jarenlang intensief samen. De nieuwe situatie biedt veel kansen om de samenwerking en de informele zorg nog meer te versterken!  

De Brug als ‘merknaam’ en de activiteiten die De Brug uitvoert blijven voortbestaan in de huidige vorm. Cliënten van De Brug zullen weinig merken van de overname. De coördinatoren blijven voor hen het eerste aanspreekpunt en zij hebben contact met dezelfde, vertrouwde vrijwilligers als voorheen. 

Agora-aanbod in KC De Loft niet van start

Stichting Kindante en de MIK & PIW Groep hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt aan de realisatie van Agora op KC De Loft. Ons doel was om een vernieuwend concept te realiseren dat zou bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op een unieke en toekomstbestendige manier.

Startdatum Agora-aanbod in Kindcentrum De Loft verplaatst

MIK & PIW Groep en Stichting Kindante gaan Agora aanbieden in KC De Loft in Sittard. De beoogde startdatum van 1 januari 2024 blijkt, ondanks alle inspanningen, niet haalbaar. In de aanloop naar 1 januari is gebleken dat het vormgeven van onderwijs en kinderopvang volgens Agora meer voorbereiding vraagt.