Feestelijke diploma-uitreiking YOULP

 

(YOULP is een samenwerkingsverband tussen Kindante, MIK & PIW Groep en Vista College, onderaan dit bericht kun je nog meer info vinden.)Op woensdag 21 september 2022 mochten de allereerste geslaagden van het leerwerkbedrijf YOULP hun diploma in ontvangst nemen. Het betrof Kyra Niessen, Laurin Roberts, Femke Lemmens en Sanne Cleuskens.Voor Kyra, Laurin en Sanne betekent dat dat zij een dubbel diploma hebben gehaald, zowel het diploma Onderwijsassistent als dat van Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Kyra en Laurin hebben hard gewerkt om in juni hun diploma te kunnen behalen en zijn inmiddels werkzaam bij onze stichting MIK Kinderopvang. Sanne is het gelukt om in de zomervakantie alles af te ronden en zij is inmiddels gestart met de HBO opleiding Pedagogiek. Femke Lemmens koos er in maart voor af te studeren met alleen de bevoegdheid Onderwijsassistent. Een knappe prestatie van alle vier de dames! En trots op onze collega’s die dit mede mogelijk hebben gemaakt.De diploma-uitreiking vond plaats in de theaterzaal van stichting Pergamijn. In het welkomstwoord vertelde de directrice van KC Leyenbroek, Bertie Martens, dat deze manier van werkplekleren heel speciaal is. In het begin moest iedereen nog zijn plek vinden maar uiteindelijk is er veel van én met elkaar geleerd.Nadat door alle ‘Youlpers’ (nieuw en oud) uit volle borst het YOULP lied was gezongen, werden de geslaagden één voor één kort in het zonnetje gezet en mochten zij hun diploma in ontvangst nemen. Na het tekenen van de diploma’s kwamen als verrassing voor de geslaagden de kinderen van de BSO en het KDV nog presentjes overhandigen en werd er samen gedanst.De zaal was voor deze gelegenheid prachtig aangekleed door de Youlpers zelf. De coördinatie van de middag was in handen van Zoë Dieteren. Tijdens en na de uitreiking werden foto’s van de kandidaten getoond op een groot scherm. Bij de YOULP Wall of Fame werden nog de nodige foto’s gemaakt. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel in het bijzijn van familie en alle genodigden.

IN HET KORT: WAT IS YOULP? 

​​Het is een innovatief en energiek leerwerktraject binnen een kindcentrum waar Kindante en MIK & PIW Groep samen een aanbod bieden voor kinderen van 0 – 13 jaar. Met ingang van schooljaar 2021-2022 startten twaalf studenten van Vista College deze nieuwe opleiding op Kindcentrum Leyenbroek in Sittard. De partners zetten met YOULP vol in op de ontwikkeling om (toekomstige) medewerkers hybride op te leiden, dat betekent: te laten leren in de praktijk in plaats van traditioneel vanuit de schoolbanken. Met andere woorden: een broedplaats voor talent!

 

Startdatum Agora-aanbod in Kindcentrum De Loft verplaatst

MIK & PIW Groep en Stichting Kindante gaan Agora aanbieden in KC De Loft in Sittard. De beoogde startdatum van 1 januari 2024 blijkt, ondanks alle inspanningen, niet haalbaar. In de aanloop naar 1 januari is gebleken dat het vormgeven van onderwijs en kinderopvang volgens Agora meer voorbereiding vraagt.

Themabijeenkomst zorgverzekering

Een zorgverzekering is voor iedereen verplicht. Maar welke zorgverzekering past bij je? Waar betaal je eigenlijk voor? Wat zit er in de basisverzekering en waarvoor is een aanvullende verzekering nodig? Wil je hier meer informatie over, bezoek dan één van de informatiebijeenkomsten.